Ernest Zacharevic iz Vilne v Litvi je najbolj znan od vseh uličnih umetnikov v Penangu. Dobesedno je revolucioniral sceno ulične umetnosti v Penangu in je imel velik vpliv na ulično umetnost ne samo v Penangu, temveč tudi v celotni Maleziji in preostalem svetu. Ernest je leta 2011 obiskal George Town kot turist, da bi s prijatelji s fakultete praznoval kitajsko novo leto. Ulično umetnost je delal v Vilniusu, kjer je bilo nezakonito, njegove poslikave pa so vedno takoj odstranili in prebarvali.

Nato je začel slikati v George Townu in bil presenečen, da so se mimoidoči ustavili in se mu zahvalili. Tudi policisti ga niso odgnali, temveč so se mu nasmejali in dvignili palec. To ga je spodbudilo, da je naredil več poslikav na starih stenah hiš v George Townu. Umetnine, ki jih je izdelal Ernest, so kmalu postale zelo priljubljene tako med domačini kot tudi med turisti, leta 2012 pa so Ernestu naročili, da naredi nekaj poslikav kot prispevek k festivalu George Town 2012.

Projekt so poimenovali Mirrors George Town, cilj pa je bil prikazati prebivalce mesta in pokazati multikulturnost in raznolikost George Towna. Izkazalo se je za velik uspeh. Ernest ima edinstven slog, kjer običajno v svoje slike vključuje fizične predmete, kot so kolesa, motorna kolesa, pohištvo, okna in druge arhitekturne značilnosti. 

Avtor spodnjih poslikav ni le Ernest, temveč tudi drugi umetniki. 

 

error: © by Jurij Bizjak