Pred časom je bil v organizaciji Knjižnice Franceta Balantiča razpisan fotografski natečaj z jesenskim naslovom, na katerem sem sodeloval s tremi fotografijami. Več pa v spodnjem besedilu …

Naposled objavljamo rezultate fotografskega natečaja V škrlat oblači veje, povsod bogastvo seje. Fotografe in fotografinje smo povabili, da se odpravijo v naravo in s fotografskim objektivom skušajo na najbolj izviren in prepričljiv način ujeti jesensko vzdušje. Fotografski natečaj je trajal od 30. oktobra do 22. novembra 2020. Odziv je bil zelo lep, saj smo prejeli 136 fotografij, ki jih je prispevalo 52 avtorjev. Vsem se zahvaljujemo za sodelovanje in dobro voljo.

Strokovna žirija, ki so jo sestavljali umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn, likovni pedagog Lojze Kalinšek in Ana Stanovnik Perčič iz Foto kluba Kamnik je morala med prispelimi fotografskimi deli izbrati 1 najboljše delo, 2 nagrajeni deli in 10 dodatnih del, ki bodo vključena v razstavo v letu 2021. Zaradi nepredvidljivih epidemioloških razmer, natačnega termina v tem trenutku še ne moremo napovedati. 

Zaradi epidemije koronavirusa je strokovna žirija izbor opravila preko spleta in sicer v treh krogih, v katerih so dela ocenjevali z ocenami 1-10. Vsa dela so bila predhodno anonimizirana in označena po enotnem ključu. Članom žirije imena avtorjev fotografij v nobenem krogu niso bila znana. V I. krogu so izbrali med vsemi fotografijami izbrali 38 fotografij, ki so se uvrstile v II. krog. V II. krogu je bilo izbrano 13 najboljših fotografij. Zaradi zelo izenačenih rezultatov, smo izvedli še III. krog, v katerem so se člani žirije odločali med 5 najboljšimi deli, ki so v predhodnih krogih prejela največje število točk. 

https://www.kam.sik.si/Novice/ArtMID/4437/ArticleID/9889/Rezultati-fotografskega-natecaja-V-skrlat-oblaci-veje-povsod-bogastvo-seje

Najbolje ocenjeno delo
1. nagrajeno delo
Vključena na razstavo
error: © by Jurij Bizjak